Spatec Eira

Modell Spatec Eira er riverseriens minste utgave. Den er 4,9 meter lang og 1,5 meter høy. Bassenget egner seg godt til l de som stiller  krav til mostrømsbasseng med god kraft samtidig som at bassenget ikke skal ta for stor plass. Motstrømmen lages av propelldrift  og ikke trykk fra tradisjonelle pumper. Propellen suger inn store mengder vann  fra risten i enden av bassenget og ved 2  innsug i bunnen av bassenget. Propellen drives av en tilnærmet lydløs motor/turbin som er plassert i et tørt og varmt miljø rett over propellene.  Vannet flommer ut av et  utløp i enden av bassenget og gir en god strøm i ønsket styrke uten luft og turbulens. Farten på propellene justeres fra styrke 1 – 9 og gir på full fart strøm nok til gode svømmere. Mye av vannet som suges ned til propellen suges ned fra risten i enden av bassenget slik at bølger fra svømming, undervannstrening og lek  i liten grad skvulpes over bassengkanten. Risten fungere som en slags bølgebryter/ stopper. I motsatt ende av motstrømmen det sittebenk plass til 2 personer og noen dyser for litt  massasje. Bassenget leveres med brukervennlig digitalt Balboa styringssystem, renseanlegg med ozonering ( bakteriedreping ), varmeanlegg, undervannslys og låsbart thermolokk.

Spatec Eira swimspa og motstrømsbasseng - spa basseng for bruk inne og utendørs
Spatec Eira swimspa og motstrømsbasseng - spa basseng for bruk inne og utendørs

Spesifikasjoner

Mål490 x 228 x 150
Vekt1100 kg
Vannmengde7200 liter
Seter2 sitteseter
Motstrøm - drift1 stk. 2,8 KW pro swim pumpe - propelldrift - 1 propell
Pumper1 stk. 2 hk pumpe + 1 stk. 1 hk sirkulasjonspumpe
Strømtilkobling1 x 32A
RammeStålramme
Dyser16
Renseanlegg150 sq. Ft filterflate
LysLED undervannslys
OzonanleggStandard
Betjeningspanel:2 stk. Digitalt betjenings/informasjonspanel
Lokk12 cm låsbart lokk
OmrammingVedlikeholdsfri
FiberoptiskBassenget kan bestilles med 25 fiberoptiske lys

Kraftig motstrøm

Alle motstrømsbassengene fra JNJ har propelldrift. Dette betyr ekstra kraftig motstrøm uten luft i motstrømmen, kun vann som ”flommer” ut og ingen turbulens. Motstrømmen kan stilles fra trinn 1 til 9. Trinn 7, 8 og 9 er såpass kraftig at bassengene egner seg for gode svømmere.

River serien swimspa og motstrømsbasseng fra Spatec Norge - spa basseng for bruk inne og utendørs
River serien swimspa og motstrømsbasseng fra Spatec Norge - spa basseng for bruk inne og utendørs

Rist som demper bølger

En viktig detalj i JNJ motstrømsbasseng er en rist i sitteenden og på siden i dualtempbassenget. Under risten er det kraftig sug fra propellen. Dette betyr at risten virker som en slags bølgebryter. Vannet holder seg i bassenget på en måte som ikke er mulig i basseng uten denne detaljen. Aktive svømmere som naturlig nok lager mer bevegelser i vannet vil se at vannet ikke ”splasjer” over kanten.

Styring av motstrøm og basseng

Bassengene har en egen styring for propellen. Motstrømmen kan stilles fra trinn 1 – 9. Resten av bassenget stilles enkelt inn med Balboa kontrollpanel.

Lyd

Propell driften er nesten lydløs. Man hører kun vann som flommer utover i bassenget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta nyhetsbrev med aktuelle tilbud og kampanjer, de siste nyhetene og nyttige tips.

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!

Del dette