Strømforbruk

Test av energiforbruk på massasjebad ved Sveriges Tekniske Forskningsinstitutt

Energiforbruk er noe mange har spørsmål om når de skal kjøpe massasjebad. Det er et sentralt spørsmål. For å få bekreftet reelt forbruk på badene vi selger – har vi sammen med vår kollega i Sverige, Folkpool – fått Statens Tekniske Forskningsinstitutt i Borås til å gjøre uavhengige tester av strømforbruket på 7 forskjellige modeller (se linker nederst for de forskjellige testene).

Det er flere faktorer som påvirker energiforbruket i et massasjebad. Hvor ofte og hvor lenge man bader, geografisk beliggenhet, måten massasjebadet er bygd og isolert på og hvilken type sirkulasjonspumpe som brukes ved filtrering. Samtlige bad fra Spatec er godt isolert med tanke på å bidra til god driftsøkonomi på våre breddegrader. De ulike merkene har alle sine teknikker for å oppnå best resultat. Et kraftig termolokk følger med alle våre massasjebad og er en avgjørende faktor for energiforbruket. Vår erfaring er at våre bad er godt isolerte og gir god driftsøkonomi. Vi har flere kunder som måler strømforbruket, og deres tall bekrefter også våre resultat.
Vi har fått gjennomført flere energitester hos SP, Sveriges Tekniske Forskningsinstitutt i Borås for å få uavhengige tester på hva massasjebadene virkelig drar av strøm. Vi har testet flere ulike modeller fra vårt sortiment. Felles for dem er at de er godt utstyrte bad om representerer de forskjellige merkene bra.

Sammenligning med bad fra andre produsenter

Vi kan bare uttale oss om våre egne bad hvor vi har erfaring, og nå uavhengige tester av disse. Vi vet at det markedsføres ulike data når det gjelder strømforbruk, og en del tall virker for gode til å være reelle. Det er ikke fair/rettferdig å sammenligne et forbruk ved for eksempel 16 grader utetemperatur, noe som er vanlig praksis i USA ( disse tallene oversettes ofte direkte og brukes her) det interessante er å sammenligne ved riktig temperatur, tilsvarende gjennomsnitts temperatur, og at lokket er av samt pumper er på for å simulere at man bader. Det å vise tall fra når badet kun står i standby-modus er ikke interessant.

Stemmer tallene de forskjellige produsentene oppgir

Vår oppfordring til deg som kjøper er at når du leser om ulike tester/får oppgitt ulike data mht forbruk så be om en kopi av testen. Da kan du se hvordan badene er testet, og hvem som har utført testen. Har man ingen testrapport å vise til, er det kanskje ikke utført noe korrekt test.

 

SP energitest av våre modeller

Resutatet av testen er tilsvarende bad 2 ganger per uke året rundt, 3 vannskift og vannet varmet til 38 grader. Badene ble testet i SP sine store energikammer der temperaturen ble stilt inn på 7 grader . ( dette tilsvarer gjennomsnittstemperaturen pr. år i Stockholmsområdet) badet ble fylt med kaldt vann, og forbruket i oppvarmingsfasen ble også tatt med i testen. Testen tilsvarer bading i 30 minutter med jetpumpene på full effekt i 15 minutter, og siden på standby-modus i 15 minutter. Deretter ytterligere 15 minutter med jetpumpene med full effekt med lokket av for å simulere rensing med klor .I våre tester er også energiforbruket ved oppvarming etter 3 vannskift tatt med. (Vi er fullt klar over at andre bad er testet undere enklere/mildere forhold, men vi valgte å teste etter disse kriteriene for å gi et så ærlig bilde som mulig).

OBS: De tre første massasjebadene som ble testet ble plassert på et gulv av stål, den nedkjølte luften seg under gulvet og bidro til at det holdt seg konstant avkjølt. Dette samsvarer ikke med virkeligheten. Et massasjebad som plasseres på en terrasse av tre eller på terrasse- heller med isolering under, har ikke samme avkjøling under badet.

Klikk deg videre nedenfor for detaljer om de forskjellige testene

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta nyhetsbrev med aktuelle tilbud og kampanjer, de siste nyhetene og nyttige tips.

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!

Del dette