Helse og velvære

Spa, tidligere ofte kalt badested, kurbad eller badeanstalt, er tradisjonelt et sted der det finnes vann med antatt helsebringende egenskaper. Dette er vanligvis mineralvann eller varme kilder.

I dag brukes betegnelsen gjerne om et luksushotell eller feriested som ligger i nærheten av en spesiell vannkilde, eller som tilbyr massasjebad eller andre former for hydroterapi til sine gjester. Spa er i dag en internasjonal betegnelse på en moderne kurbadvirksomhet som omfatter streng diett for sunt kosthold, pleie av kroppen, massasje, avslapning og fysisk og mental mosjon.

Her er Dr. Stein Erik Rynnings uttalelser

Som lege ønsker jeg å fokusere på den helsemessige effekten av massasjebad. Den terapeutiske effekt av bad og massasje har vært kjent i årtusener, og kur- og massasjebad var svært utbredt allerede i romertiden. Nivåene av stresshormoner synker dramatisk ved massasjebad. Det er også vist i studier at immunsystemet stimuleres. Disse målbare objektive data forklarer det alle merker når man setter seg ned i et massasjebad, nemlig en umiddelbar følelse av fysisk og mental velvære og redusert stressnivå. Alle vil erfare de positive helsemessige gevinster ved bruk av massasjebad; hvis man er plaget med stresshodepine, øm nakkemuskulatur, har ryggplager eller stive og ømme ledd, vil helsegevinsten ved jevnlig massasjebad være enda mer åpenbar. Og et massasjebad blir fort et sosialt samlingspunkt i familien og vennekretsen.

Vi mener bestemt at et massasjebad er et sted man kan koble av, restitueres og finne roen. I dagens hektiske hverdag er dette noe alle har behov for, og vil nyte særs godt av. En investering for god helse- kropp og sjel!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta nyhetsbrev med aktuelle tilbud og kampanjer, de siste nyhetene og nyttige tips.

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!

Del dette