Tilbakemelding fra fornøyde kunder

Vår beste investering!

Min kone og jeg har alltid vært trim- og treningsaktive mennesker. I skog og mark, på snø og i vann – året rundt. Da vi kom litt oppi sekstiårene, merket vi – som de fleste andre som er heldige å bli så gamle – at kroppen reagerte litt annerledes på fysisk aktivitet enn den hadde gjort tidligere. Det var ikke lenger så enkelt å jogge med slitne knær og støl kropp. Det var i 2005 vi tenkte at vanntrening måtte være tingen for oss; ingen overbelastning av knær, hofter og andre ledd. Fin trening for hjertet, som arbeider roligere under vann. Og noe av det beste – mentalt stimulerende å senke kroppen i behagelig varmt vann – året rundt.

 

Les mer

Min kone fant etter mye leting frem til Aquatic Fitness System fra Dimension One Spas i USA, som forhandles av Spatec i Drammen. Den store fordelen med dette bassenget var for oss at det er dypt nok til at vi, i tillegg til å svømme og ro, også kan løpe. På stedet løp – i full motstrøm. Karet krever ikke mer plass enn ca. 18 kvm (6 m x 3 m) og det tar 10.000 liter vann. Med lokk-løftere som følger med basseng-coveret, er det lett, enkelt og fort gjort å ta coveret av og på.

Vi har nå hatt bassenget siden 2005 og er fremdeles storfornøyd. Sommer som vinter har vi vannet oppvarmet til 36 grader, og vi bruker det hver dag året rundt – så sant vi er hjemme. Men vi bruker det ikke som en plaskedam. Begge to løper, ror og svømmer ca. 40 minutter hver gang. Svømmingen skjer med noe som ligner en fiskestang, tilknyttet belte. Det blir enda mer anstrengende enn å svømme i sjøen. Og husk – du blir ikke støl av å trimme i vann!

Det blir også tid til tøying og dansetrinn – eller skikkelig vann-aerobic hvis det er det du ønsker. Et utendørs musikkanlegg gjør det trivelig å bruke karet både til Elvis og Beethoven. Dessuten er bassenget utstyrt med et 20 talls kraftige dyser som gir deg all den massasje du ønsker. Hvor stor blir så driftskostnaden når du har 36 grader i bassenget året rundt? Selvfølgelig litt avhengig hvor ofte du bruker det, men notater viser at snittforbruket av strøm ikke er avskrekkende hvis du sammenligner med kostnaden på andre trimtilbud som for eksempel besøk i svømmehall eller trimsenter. Og husk; her trener du hjemme og i frisk luft! Dessuten sparer du tid og transport, som forurenser og koster.

Du behøver slett ikke bare trimme og trene i bassenget. Det er godt å slappe av også. Alle erfaringer viser at du etter en hard og/eller stressende arbeidsdag føler deg mye mer uthvilt etter 20 minutter med bevegelse i varmt vann, enn etter en hvil på sofaen! Dessuten er jo de fleste barn glade i å bade i varmt vann (ja, det yngste barnebarnet vårt lærte å svømme i bassenget). Det er klart vi også bruker bassenget ved små, sosiale sammenkomster. Et varmt bad med gode venner og noen forfriskende perledråper gir god stemning før det påfølgende måltid.

Er det dyrt å investere i et Aquatic Fitness Senter? Økonomi er så mangt. En bekjent kjøpte en ny Mercedes, vi kjøpte en Suzuki og et basseng. Kostnaden ble den samme – det kommer mye an på hvordan man prioriterer i livet. En dyr ny bil gir sikkert en god tilfredsstillelse, men det spørs vel på helseeffekten?

Men hvorfor skriver jeg dette? Jeg har alltid vært en ivrig forkjemper for fysisk aktivitet. Og nå når eldrebølgen snart flommer over landet, er det sikkert viktigere enn noen gang at vi selv prøver å ta vare på kroppen vår. Og da gjerne på en mest mulig behagelig måte. Jeg er overbevist om at aktivitet i varmtvanns-basseng er det beste for eldre – og yngre – kropper. Og tro meg, jeg har prøvd det meste av trim-aktiviteter gjennom et langt liv!

Er du fortsatt i tvil? Kom gjerne en tur til Hvasser og prøv selv. Enten det er sol, regn eller snø er bassenget i bruk med 36 grader i vannet så sant vi er hjemme. Telefon-nummer får du sikkert av leverandøren. Kanskje du til og med får et glass edle dråper mens du bader?

Hilsen Bjørn Erik Sandsten, Hvasser, februar 2017

Trening i swimspa og motstrømsbasseng - spa basseng for bruk inne og utendørs
Rekreasjon i swimspa og motstrømsbasseng - spa basseng for bruk inne og utendørs

Det gode liv i motstrøm

«Hipp hurra!» følte vi at barnebarna ville rope da de skulle få prøve det flunkende nye motstrømsbassenget. Vi fikk rett i vår antagelse, og ikke bare barnebarna jublet. Fra første gang i det varme vannet har vi kunnet glede oss over virkningen av oppholdet og treningen i det våte element plassert på hytte-terrassen.

 

Les mer

45 minutter i 33 graders vann mykner ømme ledd og muskler, og det uten at vi overhodet sliter med hardtrening. Lett jogging på stedet hvil og avslappende svømmetak i svak eller også sterkere motstrøm sammen med rygg, arm- og ben-øvelser er nok for oss som etterhvert er kommet opp i årene. Avslappende og rolige bevegelser når motstrømmen er slått av er beroligende for kropp og sjel, og det er da vi ser på hverandre og skjønner at denne investeringen var verd hvert øre vi betalte.

Det å ha barnebarna på besøk er et eventyr. Ikke nei i deres munn når spørsmålet om en tur opp i bassenget kommer opp. Av med klærne, inn i dusjen, på med badedrakt, og så rett i bassenget med smil i fjeset. I bassenget blir det alltid latter og moro med tre ivrige kropper. Eldstemann er nå 15 år, den midterste er 12 og minstemann 7 år. Minstemann lærte å svømme i bassenget vårt og er like ivrig med lek og svømmetak fremdeles. Mange aktiviteter passer i et basseng på ca. 6 x 2.5 meter, og det å dykke etter noe går visst aldri av moten. For ikke å snakke om å kaste ball.

Vi voksne tar selvsagt større plass og er litt mer strukturerte enn barna, men sannerlig er det moro når hele gjengen av og til er oppe i bassenget samtidig. Så mye aktiv trening blir det ikke, men det fine med dette er at motstrøm gir oss avveksling i samværet med barna. Vi må jo dykke vi også, og det å lete etter noe på bunnen i motstrøm betyr bruk av krefter og findykking. Gøyalt er det rett og slett.

Bassenget er ovalt, har sitteplasser og mulighet til massasje fra dyser rundt en av plassene. Det er også det dypeste på markedet i Norge, har vi hørt, for vannet rekker i hvert fall 150 (?) cm. opp fra bunnen. Lys i vannet om kvelden med flere fargemuligheter er både en artig effekt og praktisk på terrassen. Varmen i vannet stiller vi inn enkelt og praktisk på panelet.

«Hvordan holder dere varmen i bassenget når det ikke er midt på sommeren og varmt hele døgnet?», spør mange oss. Vi har løst det problemet med et lett overtrekk av båtkalesje-stoff som faktisk holder godt på varmen en norsk sommernatt. Om høsten, vinteren og våren bruker vi selvfølgelig det tykke lokket som hører med til bassenget.
Om vinteren setter vi ned varmen til 20 – 25 grader når vi ikke er der, og det tar ikke altfor lang tid før vanlig temperatur 33 grader er nådd, – selv i 15 minusgrader i luften. Stabilt og fint hele året!

Bassenget er plassert på fjellgrunn og innfelt i terrassen. Dermed glir det fint inn som en del av miljøet. Det å sitte i godstolene en sommerkveld og se det turkise vannet med lys i bassenget, det er en lise for kropp og sjel. Vi fikk vårt Aqua Pro 19’ våren 2012, og vi kan forsikre om at familien og vi selv fra første bad har hatt fantastisk nytte av bassenget til mosjon – og som en viktig del av livs- og hyttegleden.

Mvh
Tove og Vidar Lønn-Arnesen

Det gode liv i swimspa og motstrømsbasseng - spa basseng for bruk inne og utendørs
Det gode liv i swimspa og motstrømsbasseng - spa basseng for bruk inne og utendørs

Svømmetrening og helsegodt i hagen

Med eige mot-straumsbasseng og ein badetemperatur som viser over 30 grader kan familien Mills i Etne halda kroppen i trim året rundt.

På eit lite platå med praktfull utsikt over fjord og fjell står eit gråfarga svømmebasseng fylt med behageleg temperert vatn. I det varme vatnet kan små og store få seg ein behageleg omgang massasje med vassprut frå kraftige dyser, testa svømmeferdighetene mot vasstraumen eller berre slappa av og finna roen etter ein lang arbeidsdag.

 

Les mer

Tekst og foto: Irene Mæland Haraldsen

— Dette bassenget brukar me nesten kvar dag, fortel bassengeigar og ivrig svømmar Eric Mills og trykker på knappen som aktivirer motstraumen.
— Det er helst oss vaksne som brukar denne funksjonen, seier han. Bassenget har også ein funksjon for trening av armane og har du lyst på ein rotur er det berre å gripa tak i hendlane som stikk ut frå langsida og ro av garde.

Bra for rygg og musklar

For familien Mills er det nesten 5 meter lange og 2,3 meter breie bassenget ei investering i helse. Vassmassasje verkar gunstig for ømme musklar og ulike typar ryggplager, og når dagens trimtur er unnagjort er det godt å senke kroppen ned i det varme vatnet og nyta utsikta over Etnefjorden.
— Etter ein løpetur er det fint å bada her, konstaterer far i huset.
Eit motstraumsbasseng har mange likheitsteikn med dei populære massesjebada som har vore på marknaden i fleire tiår, men i eit massasjebad kan ein ikkje få trena kroppen.
— For eldre folk er dette badet ekstra fint. Her kan ein både symja og få gåtrening i motstraum utan å belasta kroppen. Det er ekstra bra for ryggplager og muskelplager. Dette kan eg anbefala til alle, seier legen frå Etne. Også dei minste i familien har stor glede av den nye innretninga og dei to jentene Victoria (7) og Emma (9) synest det er ekstra moro med eige basseng.
— Me badar nesten kvar dag. Det er kjekt, seier dei og hoppar opp i det varme vatnet som måler 33 grader denne dagen.

Investering

Det finst mange ulike typar motstraumsbasseng på marknaden og prisen varierer frå rundt 100.000 til rundt 300.000 kroner. For familien Mills var det viktig å velja eit basseng som dei kan ha glede av i mange år framover. Då måtte dei grava djupt i lommeboka.
— Dette bassenget er av amerikansk kvalitet. Det kosta oss 270.000 kroner, men det er ikkje å anbefala å kjøpa billige basseng frå Austen, seier Mills som ofra båten for 6.000 liter med vatn i hagen.
— Me selde båten i fjor og investerte i basseng. Det tregar me ikkje på, seier han.
Eit basseng krev ein del vedlikehald, men med regelmessig ettersyn er det ikkje spesielt arbeidskrevjande å halda det i orden.
— Bassenget må klorast og ein må passa på ph-verdien. Dersom ein ser etter det med jamne mellomrom treng ein ikkje skifta vatn meir enn éin gong i året, seier Mills har god erfaring med stell av basseng i hagen.
— Me har eit massajebad på hytta også, seier han.

Stor hage

Då Eric og kona Nina bygde seg hus på Sørstranda i Etne for rundt åtte år sidan sikra dei seg to tomter, og disponerer i dag eit 2,4 mål stort areal. Det har gitt rom for store uteareal og nok av plass til å trena agility med familiens hundar. Garasje til tre bilar høyrer med når bilentusiasten i familien skal få plass til sine Land Rover-doningar, og det romslege lysthuset fungerer både som leikestove og kaffistove på fine sommardagar. Flotte natursteinsmurar av solid gråstein omkransar det 290 kvadratmeter huset i moderne stil og held plenen på passe avstand frå husveggen, og den høge betongmuren mot naboen er kledd med terrassebord for å skjula betongflatene.
— Eg trur me har den største ståande terrassen i landet, seier Mills og smiler.
Fargerike fuglekassar og store sjablongar av menneskets beste venn er dekorative element på den store treveggen, og frå krukker og kar strekkjer solsikker og rosebuskar seg mot sola. Hagen er lettstelt med hovudvekt på vintergrøne plantar, og terrassar av tre i kombinasjon med singel gjer vedlikehaldsbehovet minimalt.
— Me likar oss godt her, seier familien som saman har skapt draumeheimen for seg og sine firebeina venner.

Mvh
Eric Mills

Det gode liv i swimspa og motstrømsbasseng - spa basseng for bruk inne og utendørs
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta nyhetsbrev med aktuelle tilbud og kampanjer, de siste nyhetene og nyttige tips.

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!

Del dette